energiehuisje.be

Reserveer "Kijk Wat(t) een huis !"
Wie kan reserveren?

Het doelpubliek voor het project "Kijk Wat(t) een huis !" is de 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs. Het is de bedoeling dat leerkrachten die in die klassen staan, het pakket reserveren. Het project is heel laagdrempelig opgesteld! Speciaal voor leerlingen die nog heel weinig technische achtergrond hebben.

Wat zit in het pakket?

Om het project "Kijk Wat(t) een huis !" goed te kunnen uitwerken in jouw klas, heb je vier zaken nodig:

1. Het energiehuisje: dit is een maquette van 1m breed, 0,8m hoog en 30cm diep waarin allerlei elektrische verbruikers ingebouwd zijn. Hier vindt u enkele foto's.

2. Box met didactisch materiaal: in deze koffer zitten verschillende items die u kunnen helpen om uw les interactiever en attractiever te maken. Bijvoorbeeld: kleine zonnepanelen, energie meters, spelmateriaal, affiches, ...

3. Het didactisch pakket: dit is een stuk cursus dat u kan gebruiken in uw les. Het didactisch pakket is opgesplitst in een deel voor de leerkracht (ter ondersteuning van uw les) en een deel voor de leerlingen (werkblaadjes en informatie). Het didactisch pakket kan u gratis meegeleverd krijgen (in pdf-formaat) als u "Kijk Wat(t) een huis !" reserveert.

4. De software: dit is een stuk software dat gratis kan gedownload worden via de website. De software simuleert het verbruik van alle elektrische verbruikers in een woning en stuurt ook de lampjes (LED's) aan in de maquette. De software is "kindvriendelijk" geschreven en heeft eindeloos veel mogelijkheden... Hier vindt u enkele screenshots van de software. De software zelf kan u hier downloaden (zodra u een login gekregen heeft).

Praktisch!

Het energiehuisje, bijhorende box, didactisch pakket en software kunnen gereserveerd worden door het sturen van een mailtje naar ruben.buysschaert@katho.be of kristof.vandekeere@katho.be waarin volgende zaken zeker moeten aangegeven worden:

 1. Van wanneer tot wanneer wil u het pakket ter beschikking hebben? De maximumperiode waarbinnen het pakket gereserveerd kan worden is 1 maand.

 2. Waar haalt u het huisje en de box op? Er zijn twee locaties:

  • KATHO Departement PHO
   Beernegemstraat 10
   8700 TIELT
   Telefoon 051 40 02 40
   Fax 051 40 89 13

  • KATHO Departement VHTI
   Doorniksesteenweg 145
   8500 KORTRIJK
   Telefoon 056 26 41 20
   Fax 056 21 98 67

Opmerking: de maquette is 1m breed, 0,8m hoog en 30cm diep. Zorg voor een voldoende grote koffer!

Bij bevestiging van reservatie wordt een login gegeven voor het downloaden van het softwarepakket en syllabus met didactisch materiaal.

De reservatie is gratis!